*Skippa halvfabrikat och laga mat från grunden. Laga gärna storkok så att du får med en matlåda till jobbet.

*Blanda ut rätterna med billiga livsmedel som bönor, linser och kål.

*Ät mer vegetariskt eftersom det ofta är billigare än kött.

*Ät efter säsong. Att äta frukt och grönsaker som är odlade utanför sina normala säsonger är kostsamt både för plånboken och miljön.

*Ät upp ALLT som du tar med dig hem från butiken. Undvik matsvinn genom att våga vara kreativ och frångå recepten.

*Vecko- eller månadshandla. Då tvingas du planera inköpen ordentligt och minskar risken för att du plockar på dig extravaror som du egentligen inte behöver.

Tack för att du vill skicka in feedback eller synpunkter till oss. Notera att vi inte har möjlighet att svara dig när du lämnar synpunkter om konsumentgastrikland.se. Vi ber dig att inte skicka in några personuppgifter.

Rapportera brister i digital tillgänglighet
Här kan du meddela oss om du upptäcker brister i tillgängligheten på konsumentgastrikland.se.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Tack för att du vill skicka in feedback eller synpunkter till oss. Notera att vi inte har möjlighet att svara dig när du lämnar synpunkter om konsumentgastrikland.se. Vi ber dig att inte skicka in några personuppgifter.

 

 

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

2025-03-14

Gå tillbaka